Codex Seminarium 2022 – Bolagsstyrning för tillväxt

Seminariet äger rum fredagen den 13 maj kl 8.30-15.30 på Metropol Hietaniemi, Sanduddsgatan 14. Temat för årets seminarium är ”Bolagsstyrning för tillväxt” och mer information om seminariets talare samt program hittas i bilden nedan.

Hur bidrar bolagsstyrningen till bolagens tillväxt? Bolagsstyrningens (corporate governance) roll är att skapa klara strukturer för styrningen av bolagets verksamhet och för förhållandena mellan bolagets olika intressegrupper. Ofta kan bolagsstyrningen dock upplevas som alltför formell för bolag med kraftig tillväxt. Bidrar faktiskt bolagsrätten och bolagsstyrningen till tillväxten av nya unga bolag?

Bolagsstyrningens roll har ökat i samband med utvidgade krav på bolagens ansvar för verksamhetens sociala och miljömässiga aspekter. Förväntningarna på ansvarsfullt ägande har växt och bolagsstyrningen används alltmer som ett verktyg för att förverkliga hållbarhetsmål i bolagens verksamhet. EU:s program inom hållbar bolagsstyrning (sustainable corporate governance) är endast ett exempel av de ökade rapporteringskrav som ställs på bolagen inom ramen för bolagsstyrning.

Dessa teman väcker centrala juridiska frågeställningar om bolagens ansvar för sin verksamhet, om förhållandena mellan bolagens centrala intressegrupper och om bolagsrättens syfte.

Seminariets teman presenteras av talare som representerar såväl politiskt beslutsfattande som investerare och bolagen. Priset för seminariet är 400€ för utexaminerade och 35€ för studerande.

Anmälan görs via denna länk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdr0U0b-X9HSAADB58SeTjt1e0oeroiklLcDMbcS4wClfywcw/viewform?usp=sf_link. Anmälan stänger fredagen den 29.4. Säkra din plats vid årets seminarium och anmäl dig redan idag!

Categories:

Tags:

Comments are closed

Aktuellt
Kommande händelser
  • Culpa Cup i Århus augusti 18, 2022 – augusti 21, 2022
  • Välkomstmiddag augusti 30, 2022 kl. 18:00 – 22:59
  • Fudiscup med Pykälä september 1, 2022
© Juristklubben Codex rf