M&M

Klubbens historia

De magiska augustinätterna hade blivit september, men Lönnrotsgatan 30 var tropiskt het. I det av levande ljus upplysta styrelserummet satt feststämda värdinnor, både aktiva och nostalgiska och sörplade i sig drycker serverade av den ännu så augustiheta klubbisen. Förtrollad av ögonblickets förträfflighet summerade en av de före detta värdinnorna stunden i en högt tänkt tanke. ”Vad behöver vi annat för att trivas här egentligen än gott sällskap, skvaller och cocktails?”

Året var 2002, och natten var välkomstmiddag. Än en gång hade världen på riktigt förbättrats i styrelserummet. Den omaka samlingen flickor hade i stearinljusens dunkel slagit fast att sätta de från vårens herrmiddag kvarstående slantarna på den outtalade missionen: att få flickorna på Codex att umgås oberoende av årskull och att börja skvallra om andra än varandra.
Den första Ost-och-Vinkvällen blev en succé och deltagarna krävde fortsättning på kalasandet. Den nyinstiftade klubben fann snabbt sin naturliga, men viktiga funktion i Juristklubbens verksamhet – flickorna umgicks och Codex blev ännu roligare.

Verksamheten

Sedan 2002 har M&M träffats ett par gånger per termin. Programmet består oftast av god mat, gott vin, skvaller och högljudd samvaro. Konceptet är enkelt men fungerar bra. På grund av M&M:s popularitet har styrelserummet blivit för litet för den världsförbättrande verksamheten, och därför har klubben eller delar av denna vanligen reserverats för träffarna. På M&M träffarna är alla kvinnliga medlemmar av Juristklubben Codex mer än välkommna. Men för att inte utsätta det svagare könet för diskriminering hindrar inget att även killar deltar på vinkvällarna.
Klubben leds och sammankallas främst av två, på årsfesten valda, M. Enligt uråldrig tradition ansvarar M:en för att klubben sammankallas minst två gånger per termin och leder och kordinerar verksamheten i övrigt.

Mus och Melon

Och namnet, ja? Enligt myten är det inspirerat av en debatt på SAKKE år 2002 i Tammerfors, förd av dåvarande ordförande och en andra års -student kring temat ”Syftar korvklubbens namn på det manliga könsorganet?”.

M&M-ansvariga

Hanna Lemberg och Karolina Sinivuori (fornamn.efternamn[at]helsinki.fi).